Software Developer – BOL niveau 4

Wat doe je als Software Developer? (voorheen applicatieontwikkelaar)

Je programmeert gebruiksvriendelijke en stabiele applicaties en bouwt websites. Samen met een team vertaal je de wensen van de opdrachtgever naar een programma of app. Daar heb je creativiteit en inlevingsvermogen voor nodig.

Is dit iets voor mij?

Je bent creatief en kunt goed luisteren naar de wensen van de klant. Vindingrijkheid en technisch inzicht heb je in je. Je houdt ervan nauwkeurig te werken en bezit een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je hebt interesse in verschillende programmeertalen en je houdt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, apps, virtual reality en andere ICT-toepassingen scherp in de gaten. Deze volgen zich immers razendsnel op. En je wilt natuurlijk niet achter de trends aanlopen!

Wat leer je?

Tijdens jouw opleiding leer je onder andere de basis van ICT, programmeertechnieken en programmeertalen (o.a. HTML/CSS, C#, Javascript, PHP, MySQL, Python). Ook leer je databasesontwerpen en de behoefte van de klant analyseren.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Door het uitvoeren van echte opdrachten voor diverse bedrijven leer je zowel in een team als zelfstandig te werken. Met deze opdrachten werk je ook aan je creativiteit en ontwikkel je je vakkennis. Tijdens de opleiding krijg je begeleiding van een studentcoach. Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • ICT
 • Programmeertechnieken en programmeertalen (HTML/CSS, C#, Javascript, PHP en andere)
 • Databases ontwerpen en programmeren
 • Projectmanagement
 • Behoefte van de klant analyseren
 • Functioneel ontwerp (projectplan) maken
 • Technisch ontwerp (uitvoeringsplan) maken

Algemene vakken:

 • Nederlands
 • Engels​
 • Rekenen
 • Sport
 • Loopbaanleren en Burgerschap

Tijdens de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen, om je meer te specialiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit Veilig Programmeren en Frontend Development.

Stage

Je leert veel bij ons op school en dat pas je toe tijdens je stage. Je doet ervaring op bij een software- of IT-bedrijf. Wij helpen je met het vinden van een stage die bij jou past. Je loopt in het tweede en derde jaar 18 weken stage.

Na je opleiding

Na drie jaar studeer je af als Software Developer en kun je aan de slag als programmeur. Of je studeert verder en gaat naar het hbo. Je kunt dan doorstromen naar een opleiding zoals Business IT & Management, Software & Information Engineering, Technische Informatica of System & Network Engineering. Wat je ook kiest, wij zorgen er samen met jou voor dat je goed bent voorbereid op de toekomst.

Vooropleiding

 • Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
 • Of een diploma op mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar
 • Of een overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4.

Kennismaken

Heb je belangstelling gekregen voor deze opleiding? Neem dan contact met ons op voor een individueel intakegesprek. Ook als je nog twijfelt of de opleiding bij je past kan je vrijblijvend een gesprek met ons plannen. Stuur een mail naar info@ictcampus.nl of bel ons op 035-7600405.

Kosten opleiding

Voor je 18e betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen aan DUO. Voor een bol-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld vastgesteld door DUO (https://duo.nl/particulier/lesgeld/) Houd rekening met kosten voor leermiddelen en (persoonlijke) onderwijsbenodigdheden. Deze bestellen wij voor je en worden betaald d.m.v. een dienstverleningsovereenkomst. Half juni ontvang je de specificaties voor de door jou aan te schaffen benodigde laptop. Op de eerste schooldag ontvang je de dienstverleningsovereenkomst waarvan de kosten per leerjaar verschilt.​